Teamfoto DA.Installatietechniek
Werkzaam in Leiden, hoofdvestiging Den Haag
Wat te verwachten bij een lekkende kraan Redactie, 22 februari 2024
Lekkende kraan

Een lekkende kraan is erg hinderlijk, of het nu in de keuken of de badkamer is. Naast het feit dat een kraan lekt erg vervelend is, wordt er ook nog eens onnodig veel water verspild. Dit is uiteraard erg jammer, maar het goede nieuws is dat er snelle oplossingen beschikbaar zijn om een lekkende kraan te verhelpen.

Een goede voorbereiding is key

Om te voorkomen dat er extra water lekt, moet u de hoofdkraan dichtdraaien voordat u de lekkage oplost. Achterhaal welk onderdeel gerepareerd moet worden door de oorzaak van de lekkage te vinden. Neem het benodigde gereedschap en de juiste materialen mee als u een onderdeel moet vervangen.

Oorzaak lekkende kraan

Er kunnen meerdere redenen zijn voor een kraan die lekt. Verschillende plaatsen die u kunt inspecteren. Bekijk de uitloop van de kraan, als er water blijft stromen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleertje beschadigd. Wanneer de kraan water lekt bij de hendel, komt dit door het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Indien de lekkage niet verdwijnt, kunt u de volgende stap nemen. Als de kraan aan de onderkant lekt, kan het zijn dat er water uit het kraangat stroomt. Dit lek kan ontstaan door een defecte hendel of lekkage in de kraanbehuizing.

Zich voorbereiden om de lekkende kraan te verhelpen

Wanneer u de watertoevoer heeft afgesloten en de oorzaak heeft gevonden, kunt u starten met de reparatie. Allereerst verwijdert u de knoppen en het handvat van de kraan, zo komt u bij de binnenkant. Hierna schroeft u het binnenwerk los zodat u bij de pakkingring terechtkomt, als deze beschadigd is, kunt u deze vernieuwen.

Vaak ligt het probleem bij een lekkende kraan bij het kraanleertje. Zorg ervoor dat na de reparatie van de kraan alle onderdelen goed worden ontkalkt. Na het vervangen van de onderdelen, dient u de kraan weer in elkaar te zetten door de stappen in omgekeerde volgorde te volgen.

Als de kraan nog steeds lekt, bel dan DA.Installatietechniek!

Het is mogelijk dat nadat de kraan is gemonteerd, deze blijft lekken. Wellicht is de kraan dan aan vervanging toe en dient deze te worden vervangen. Als dit gebeurt, neem dan direct contact op met DA.Installatietechniek, we staan klaar om u te helpen. Indien u een afspraak wilt maken of verdere vragen heeft, kunt u ons bereiken via 070 207 5056.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5056

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over DA.Installatietechniek

Heb je een loodgieter nodig in zuid-holland? DA.installatietechniek staat voor je klaar om een breed scala aan loodgietersklussen uit te voeren. Of het nu gaat om het installeren of vervangen van een CV-ketel, het verplaatsen of vervangen van waterleidingen en riolering, het plaatsen of renoveren van een badkamer, het installeren of vervangen van vloerverwarming, of het ontstoppen of reinigen van riolering en afvoer, wij bieden diverse diensten aan. We zijn trots op het vakmanschap dat we aan elke klant leveren. Neem contact met ons op om je opdracht te bespreken en een offerte te ontvangen.