Teamfoto DA.Installatietechniek
Werkzaam in Leiden, hoofdvestiging Den Haag
Voorkom veelvoorkomende lekkages met deze tips Redactie, 4 april 2024
Hevige lekkage in een woning
Onze loodgieters komen direct voor u in actie bij lekkage.

Als er een lekkage optreedt, kan dit niet alleen hinderlijk zijn, maar ook grote schade aan uw huis veroorzaken. Er zijn verschillende preventieve maatregelen die u kunt nemen om lekkages te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw sanitair goed blijft functioneren. De volgende maatregelen zijn gericht op veelvoorkomende lekkages.

Kijk naar mogelijke problemen in de leidingen

Een van de effectiefste manieren om lekkages te voorkomen, is door geregeld een inspectie van de leidingen te doen. Kijk uit voor signalen van corrosie, roest of kleine scheurtjes. Het tijdig opsporen van problemen kan voorkomen dat ze leiden tot grote lekken.

Afdichtingen regelmatig controleren

Lekkages kunnen voorkomen bij afdichtingen rond kranen en leidingen die na verloop van tijd verslijten. Het is handig om geregeld te controleren of de afdichtingen nog in orde zijn en ze te vervangen als dat nodig is. Met een goede afdichting voorkomt u dat er water ontsnapt en vermindert u de kans op lekkages.

Gooi geen vuil door afvoeren

Vermijd verstoppingen door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer te deponeren. Verminder de kans op lekkages door verstoppingen te voorkomen in uw leidingsysteem. Voorkom verstoppingen door een zeefje in de gootsteen te gebruiken om vuil buiten te houden.

Zorg ervoor dat uw waterdruk regelmatig gecontroleerd wordt

Een verhoogde waterdruk kan schade veroorzaken aan de leidingen en lekkages doen ontstaan. Controleer de waterdruk op regelmatige basis en corrigeer indien nodig. Een eenvoudige drukregelaar kan helpen om schade te voorkomen.

Hou uw huis lekvrij door veelvoorkomende lekkages te voorkomen met deze handige aanwijzingen

In de winter zouden bevroren leidingen tot lekkages kunnen leiden. Isoleer leidingen in onverwarmde ruimtes en laat bij extreem koud weer druppelsgewijs water uit de kranen lopen om bevriezing te voorkomen. Door deze maatregelen te nemen, kunt u voorkomen dat de leidingen bevriezen en beschadigd raken.

Zorg voor regelmatig onderhoud om lekkages te voorkomen

Het regelmatig onderhouden van uw installaties en het oplossen van kleine problemen op tijd kan aanzienlijke reparatiekosten en ongemakken voorkomen. Doe beseffen dat preventie altijd de voorkeur heeft boven herstel als het op loodgieterswerk aankomt. Als er een lekkage in uw huis plaatsvindt, wacht dan niet om DA.Installatietechniek te contacteren om dit voor u te verhelpen. Neem contact op via 070 207 5056.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5056

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over DA.Installatietechniek

Heb je een loodgieter nodig in zuid-holland? DA.installatietechniek staat voor je klaar om een breed scala aan loodgietersklussen uit te voeren. Of het nu gaat om het installeren of vervangen van een CV-ketel, het verplaatsen of vervangen van waterleidingen en riolering, het plaatsen of renoveren van een badkamer, het installeren of vervangen van vloerverwarming, of het ontstoppen of reinigen van riolering en afvoer, wij bieden diverse diensten aan. We zijn trots op het vakmanschap dat we aan elke klant leveren. Neem contact met ons op om je opdracht te bespreken en een offerte te ontvangen.