Teamfoto DA.Installatietechniek
Werkzaam in Leiden, hoofdvestiging Den Haag
Instructies voor het zelf afkoppelen van uw radiator Redactie, 24 maart 2024
Werkzaamheden aan de verwarming door een loodgieter
Laat uw radiatoren in Leiden vakkundig aansluiten door een van onze loodgieters.

De oude radiatorklep verwijderen met deze handige aanwijzingen

Als uw radiator kapot is gegaan of als u een nieuwe (design)radiator wilt installeren, presenteren wij hieronder een eenvoudig stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Als u de oude radiator wilt vervangen, dient u de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te verlagen tot onder de 40 graden. Laat de radiatoren die boven uw eigen radiator hangen open om deze te laten leeglopen.

Als de te vervangen radiator zich op het laagste punt bevindt, moet er een vulslang aan de vul- en aftapkraan worden bevestigd. Indien u de installatie wilt laten leeglopen, kunt u de kraan openen. Als de te vervangen radiator niet op het laagste punt zit, zoek dan de juiste locatie en sluit de vulslang hierop aan om de installatie leeg te laten lopen.

Deze verwarming bevindt zich gewoonlijk op het laagste punt van uw huis. Loskoppelen van zowel de toevoer- als afvoerkoppelingen van de radiator. Verwijder de radiator zelf en haal eventueel het bevestigingsmateriaal weg.

Nieuwe radiator aansluiten

Nadat de oude radiator is losgekoppeld, is het tijd om de nieuwe aan te sluiten. Als u een identieke radiator wilt installeren, kunnen dezelfde bevestigingsbeugels worden hergebruikt. Als u een afwijkende radiator aansluit met andere aansluitingen, is het van belang om de leidingen te verlengen tot de juiste locatie met behulp van specifieke materialen.

Zo koppelt u de buizen met een fitting op de correcte manier. Snijd de radiatorbuis op de juiste lengte met de buizensnijder. Schuif de moer over de radiatorbuis. De knelring moet over de buis worden geplaatst (oudere knelringen zijn niet opnieuw te gebruiken). Steek de buis in de fitting en draai de moer goed vast.

Wanneer de af- en toevoer zijn aangesloten op de nieuwe radiator en alle ontluchtingskranen dicht zijn, vul dan het systeem opnieuw met water via de waterkraan bij de ketel. Voordat u de slang aansluit op het systeem, is het raadzaam om deze eerst te laten vullen met water om de ontluchting te vereenvoudigen. Draai de kraan open en wacht tot de druk ongeveer 1,5 tot 2 bar is. Als dat nodig is, ontlucht dan de installatie opnieuw.

Toch een professional inschakelen?

Als het niet wil lukken of als u het liever overlaat aan een specialist?Raadpleeg DA.Installatietechniek om dit voor u te laten regelen. Geef ons een belletje via 070 207 5056 om de mogelijkheden te bespreken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5056

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over DA.Installatietechniek

Heb je een loodgieter nodig in zuid-holland? DA.installatietechniek staat voor je klaar om een breed scala aan loodgietersklussen uit te voeren. Of het nu gaat om het installeren of vervangen van een CV-ketel, het verplaatsen of vervangen van waterleidingen en riolering, het plaatsen of renoveren van een badkamer, het installeren of vervangen van vloerverwarming, of het ontstoppen of reinigen van riolering en afvoer, wij bieden diverse diensten aan. We zijn trots op het vakmanschap dat we aan elke klant leveren. Neem contact met ons op om je opdracht te bespreken en een offerte te ontvangen.