Teamfoto DA.Installatietechniek
Werkzaam in Leiden, hoofdvestiging Den Haag
Efficient uw douchekraan ontkalken tips en tricks Redactie, 27 februari 2024
Schoonmaken verkalkte kraan

Bij het reinigen van de douche denkt u waarschijnlijk vooral aan de douchekop. Het schoonhouden van de douchekraan wordt echter vaak vergeten, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter problemen geven bij het openen en sluiten van uw douchekraan.

Kalkaanslag kan het bedienen van de kraan lastig maken en soms zelfs onmogelijk. Kortom, geen prettige situatie. In dit artikel leggen we uit hoe u op de meest efficiënte manier uw douchekraan kunt ontkalken.

Zuiver uw douchekraan in 3 eenvoudige stappen van kalkaanslag

Gebruik een doek die doordrenkt is met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en veeg hiermee over de douchekraan. Laat reinigingsmiddelen niet direct in contact komen met de douchekraan om schade veroorzakende chemische reacties te vermijden. Laat het schoonmaakmiddel even intrekken. De duur is afhankelijk van het gebruikte middel.

Na het zetten van andere stappen moet u de douchekraan afspoelen met water en wat afwasmiddel. Let erop dat het schuursponsje niet te grof is tijdens het verwijderen van kalkaanslag, om krassen te voorkomen. Het is van belang om de douchekraan droog te maken met een zachte doek voor een glanzend resultaat na voltooiing van de andere stappen.

Praktische adviezen om kalkaanslag in uw douchekraan te voorkomen

Het zou verstandig zijn om een waterverzachter aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche goed af, droog het opnieuw af en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen. Door deze hulpmiddelen wordt voorkomen dat kalkafzetting in uw douche ontstaat. Als u na het implementeren van deze suggesties en tips nog steeds tegen problemen aanloopt, aarzel dan niet om in contact te komen met DA.Installatietechniek.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5056

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over DA.Installatietechniek

Heb je een loodgieter nodig in zuid-holland? DA.installatietechniek staat voor je klaar om een breed scala aan loodgietersklussen uit te voeren. Of het nu gaat om het installeren of vervangen van een CV-ketel, het verplaatsen of vervangen van waterleidingen en riolering, het plaatsen of renoveren van een badkamer, het installeren of vervangen van vloerverwarming, of het ontstoppen of reinigen van riolering en afvoer, wij bieden diverse diensten aan. We zijn trots op het vakmanschap dat we aan elke klant leveren. Neem contact met ons op om je opdracht te bespreken en een offerte te ontvangen.